Suomalais-ugrilaisten kansojen konsultaatiokomitean koordinaattorit kokoontuivat Moskovassa

Suomalais-ugrilaisten kansojen konsultaatiokomitean kansalliset koordinaattorit kokoontuivat 7.-8.2. Moskovassa, Komin tasavallan edustustossa. Tapaamisessa käsiteltiin Lahdessa 15.-17.6.2016 pidettävän VII Suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressin valmisteluja. Kongressin pääteema on Suomalais-ugrilaiset kansat – kohti kestävää kehitystä.

Kongressi tulee käsittelemään suomalais-ugrilaisten kansojen elämää ja kehitystä nykypäivän realiteettien valossa mm. suomalais-ugrilaisten ja samojedikansojen kielten sekä kulttuurien omaksumista, käyttämistä ja siirtämistä tuleville sukupolville sekä suomalais-ugrilaisen informaatioympäristön kehitysnäkymiä. Vastauksia em. kysymyksiin haetaan teematyöryhmissä, kuten Kansalaisyhteiskunta ja valta, Talous ja ympäristö sekä Väestö- ja muuttoprosessit. Vanhat ja uudet diasporat.

Moskovan tapaamisessa todettiin, että kongressivalmistelut etenevät sovitussa aikataulussa. Keskustelua käytiin moderaattoreista ja teematyöryhmien pääalustajista tavoitteena se, että mahdollisimman moni suomalais-ugrilainen ja samojedikansa on edustettuna.

Koordinaattoreiden, moderaattoreiden ja pääalustajien tapaamisessa käsiteltiin myös teemaistuntojen järjestelyjä sekä ehdotuksia kongressin loppuasiakirjan valmistelemiseksi.